Goede doel

Het goede doel van Kasteelwandeling de Haar is het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Op jaarbasis helpt het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) bijna 200 gezinnen door middel van het AYA Kletspakket. Want, hoe vertel je jouw kind dat je kanker hebt? 

Dit is een kwestie waar veel jongvolwassen (18-39 jaar) patiënten mee worstelen. Het is één van de moeilijkste gesprekken die gevoerd moet worden, nadat de diagnose kanker is vastgesteld. Om deze patiënten een helpende hand te bieden hebben wij het AYA kletspakket gelanceerd.  

AYA staat voor Adolescents & Young Adults met kanker. In de AYA-poli van het UMC Utrecht wordt er specifieke zorg aangeboden voor jongvolwassenen met kanker. De zorgverleners bieden de patiënten ondersteuning op het gebied van allerlei levenszaken.  

Er kwam naar voren dat patiënten het erg lastig vinden om het gesprek met hun kinderen te openen over kanker en de gevolgen daarvan. Het kletspakket biedt ouders een handvat en bestaat uit informatie, boekjes, een spelletje en knuffels voor kinderen.  

En jij kunt deze gezinnen helpen door een donatie te doen in het inschrijfformulier of het persoonlijke dashboard. Met jouw donatie kan het Wilhelmina Kinderziekenhuis bijna 200 gezinnen per jaar helpen!