bhdeHaarzaterdag011

Wandelaars genieten van de prachtige omgeving tijdens Kasteelwandeling de Haar

Op zaterdag 22 juni vond voor de derde keer de Kasteelwandeling de Haar plaats als onderdeel van het sportieve weekend van de AFAS Kasteelloop de Haar. Vele wandelaars stonden vol enthousiasme aan de start om de prachtige omgeving van Kasteel de Haar te ontdekken.

De wandelaars die kozen voor de lange route van 20 km gingen als eerste van start, nadat het decor van Kasteel de Haar bewondert werd. De wandelaars van de 13 km volgenden al snel. Eerst langs de Kruisvijver, door de kasteeltuinen om via Hertenkamp de Haar de weg te vervolgen.

Naast het kasteel werd ook de natuur rondom Haarzuilens uitgebreid ontdekt bij beide routes. Onder andere de Haarrijnseplas en Boomgaard de Boswachter lagen op het eerste gedeelte van de route. Na de stempelpost bij Key West Beachhouse, splitsten beide routes zich. De lange route trok richting het Máximapark waar ook voldoende te ontdekken was.

Met vier stempelposten op de lange route en drie op de korte route, was er onderweg voldoende te eten en te drinken. Met het heerlijke weer werden deze stops erg op prijs gesteld door de deelnemers.

Na Atelier het Eikeblad was het slechts enkele minuten lopen voordat zij bij de finish aankwamen. Hier ontvingen zij een prachtige wandelpin en konden zij op de foto met het prachtige decor, Kasteel de Haar.

We kijken terug op een zonnige en geslaagde derde editie van de Kasteelwandeling. Samen met de Lidl Kastelentour maakte het de zaterdag van AFAS Kasteelloop de Haar compleet.

Deel dit bericht

Meer nieuws