bhhalvevdhaarzaterdag007

Kasteelwandeling de Haar laat deelnemers de zomerse kasteeltuinen ontdekken

Op zaterdag 24 juni vond voor de tweede keer de Kasteelwandeling De Haar plaats als onderdeel van het sportieve weekend van de AFAS SB+ De Halve van De Haar. Ook de tweede editie kon weer op veel belangstelling rekenen, vele wandelaars kwamen de kasteeltuinen in de zomer ontdekken.

De wandelaars op de 20km mochten als eerste van start, nadat de eerste foto’s van het kasteel al genomen waren. De wandelaars op de 13km volgenden al snel. Eerst langs de Hertenkamp, door de schaduw het bos en de Kruisvijver, om weer uit te komen bij de Rozentuin van het kasteel.

Naast het kasteel werd ook de natuur rondom Haarzuilens uitgebreid ontdekt bij beide routes. Onder andere Parkbos De Haar, Klein Limburg en Boomgaard de Boswachter lagen op het eerste gedeelte van de route. Na de stempelpost bij Dierenweide Haarzuilens, splitsten beide routes zich. De lange route trok richting de Haarrijnse Plas en het bijbehorende strandje.

Met vier stempelposten op de lange route en drie op de korte route, was er onderweg voldoende te eten en te drinken. Met de hoge temperaturen werden deze stops erg op prijs gesteld door de deelnemers.

Via de Wielrevelt kwamen de deelnemers weer terug bij Kasteel De Haar waar nog een ronde vol highlights en leuke quizvragen was uitgezet. Met de vele fotogenieke kanten van het kasteel, kon de camera na iedere bocht weer tevoorschijn gehaald worden. Ook bij de finish was er een fotomomentje voor veel deelnemers met de Sfeerman of welverdiende wandelpin.

We kijken terug op een zonnige en geslaagde tweede editie van de Kasteelwandeling. Naast deze wandeling makendit weekend ook de fietstocht “de Kastelentour” en het hardloopevenement AFAS SB+ De Halve van De Haar onderdeel uit van het programma.

Deel dit bericht

Meer nieuws